Dorn Therapie

De Dorn-methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. En er wordt gewerkt zonder medicijnen.

De basis van de Dorn-methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!!

In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn-methode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Beweging is een heel belangrijk element van de Dorn-methode. Alle correcties worden gedaan tijdens beweging. De cliënt beweegt zich, of hij pendelt met zijn been of arm of hij draait het hoofd naar links en rechts. Bij de wervelkolomcorrectie komt de beweging in de regel uit het heen en weer pendelen van armen en benen. De beweging houdt de spieren bezig. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken. In rust houden de spieren de wervel in zijn verkeerde positie vast en is een correctie alleen mogelijk tegen de weerstand van spier in. Door de beweging wordt de wervelkolom in een kleine draaibeweging gezet en laat daarmee de wervel makkelijker mobiliseren. Deze speciale manier van werken, namelijk corrigeren tijdens bewegen, maakt de Dorn-methode een milde behandelingsvorm.

Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 à 3 dagen inspanningen vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Veel water en thee drinken helpt om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los).

Het mooie van de Dorn-methode is dat het zo eenvoudig en doeltreffend is. Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

Met Dorn- therapie kunnen veel uiteenlopende klachten worden behandeld zoals: Beenlengteverschil, scoliose, lage rugklachten, heupklachten, bekkeninstabiliteit, bekken scheefstand, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen, nekklachten, schouderklachten, migraine, ischias, hernia, tennis-arm, muis-arm/hand, en vele andere fysieke en mentale klachten.

Contra-indicaties voor Dorn: In een beperkt aantal gevallen zal de therapeut niet overgaan tot een behandeling. Dit is bij een acute migraine-/spit-/hernia-aanval. Tevens bij ernstig rugletsel, waarvan nog geen duidelijke diagnose is gesteld door een (huis)arts. Ook bij zwangerschap wordt niet behandeld.

Breuss-Wervelmassage

De Dornbehandeling kan worden afgesloten met de heerlijke Breuss-wervelmassage. Soms is het beter om deze massage voorafgaand aan de Dornbehandeling te geven om de rug wat losser te maken. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn. Breuss-massage is een hele ontspannende rug massage met een diepe energetische doorwerking. Veel cliënten hebben verkrampte en verstijfde rugspieren. Het is dan moeilijker om de wervels te corrigeren met de Dorn-methode. Vandaar dat in veel gevallen de Breuss-massage voor de Dorn wervelcorrectie wordt toegepast.

De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen. Zowel bij de Breuss-massage als bij de Dorn-methode wordt St.Janskruidolie gebruikt. Deze olie helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven en verminderen van de spierspanning.