Breuss-wervelmassage

De Dornbehandeling kan worden afgesloten met de heerlijke Breuss-wervelmassage. Soms is het beter om deze massage voorafgaand aan de Dornbehandeling te geven om de rug wat losser te maken. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn. Breuss-massage is een hele ontspannende rug massage met een diepe energetische doorwerking. Veel cliƫnten hebben verkrampte en verstijfde rugspieren. Het is dan moeilijker om de wervels te corrigeren met de Dorn-methode. Vandaar dat in veel gevallen de Breuss-massage voor de Dorn wervelcorrectie wordt toegepast.

De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen. Zowel bij de Breuss-massage als bij de Dorn-methode wordt St.Janskruidolie gebruikt. Deze olie helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven en verminderen van de spierspanning.